Ps. 144, 1. Kor. 10

Ps. 144

1. Kor. 10

Mietin tätä Psalmia lopusta päin. Viimeisissä jakeissa kuvataan onnellista kansaa, sen hyvinvointia ja menestystä. 
”Meidän poikamme ovat kuin reheviä taimia, jo nuorena vahvoiksi varttuneita, tyttäremme kuin kauniita pylväitä, temppelin koristuksen kaltaisia. 
Vilja-aittamme ovat täpötäynnä, meillä on kaikkea yllin kyllin. Lampaita ja vuohia on tuhansittain, kymmenintuhansin kedoillamme,
lehmämme ovat lihavia ja tiineitä. Meille ei satu vahinkoa, ei onnettomuutta, ei kuulu valitusta toreiltamme.
Onnellinen se kansa, jonka käy näin hyvin, onnellinen se kansa, jonka jumala on Herra!” Ps 144:12-15
 
Viime aikojen Ukrainan tapahtumat ovat saaneet monien rukouselämään uutta ulottuvuutta, niin minullakin. Tuntuu tärkeältä ja tarpeelliselta rukoilla Ukrainan, oman kotimaan, Euroopan ja myös Venäjän puolesta laajentuen välillä vieläkin isommille areenoille Aasiaan ja Afrikkaan. 
 
Omat rukoukset tuntuvat usein pieniltä huokauksilta suunnattomien kauheuksien ja vyöryjen edessä. Onneksi kyse ei olekaan minun rukousteni hienoudesta vaan Jumalan suuruudesta. Hänellä on kaikki valta maailmassa, Hän hallitsee. Ja lopulta Hänen hyvä tahtonsa tapahtuu – vääjäämättä. Nyt kaiken kuohunnan keskellä on meidän hyvä rukoilla sitä, että nämä kaikki tapahtumat kääntäisivät meidän ihmisten ajatukset ja sydämet Jumalan puoleen. Palaamaan Hänen yhteyteensä ja etsimään Häneltä apua.
 
Yksi selkeä rukousaihe tähän liittyen on myös syksyn Mediamissio. Että mahdollisimman moni suomalainen löytäisi uskon Jeesukseen. Että moni voisi tapahtuman jälkeen iloita Mediamission teeman mukaan: ”Se löytyi!” Kenen puolesta nimeltä mainiten voisin tätä rukoilla? Rukoillaan myös, että me KohtaamisPaikassa ja kaikissa muissakin seurakuntaperheissä ottaisimme avosylin uudet vastaan!
 
”Onnellinen se kansa, jonka käy hyvin, onnellinen se kansa, jonka jumala on Herra!” 
 

Tiina