Ps. 145, 1. Kor. 11

Ps. 145

1. Kor. 11

”Sinun tekojasi ylistetään polvesta polveen, isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen, tuovat julki sinun kirkkautesi, loistosi ja kunniasi. Minä mietiskelen sinun ihmetekojasi.
Miten valtavia, miten pelottavia ovatkaan sinun tekosi, kerrottakoon niistä kaikille. Minä julistan sinun suuruuttasi. Levitköön sanoma sinun hyvyytesi runsaudesta, kiitettäköön sinun vanhurskauttasi riemuiten.” Ps 145:4 – 7.
 
Tämän Psalmin äärellä pysähdyin tuohon ajatukseen: ”isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen”. On tärkeää, että seuraaville sukupolville kerrotaan Jeesuksesta. Kotona ja seurakunnassa. Sydämeni pompahtaa aina ilosta, kun näen lasten tulevan kirkkoon ja perheet menevät rohkeasti istumaan hyville paikoille. On ilo huomata, miten lapset haluavat mennä alttarille siunattaviksi. Uskon, että he kokevat herkästi Pyhän Hengen läsnäolon. Kerran Kaupunginkirkossa oli hauskaa kuulla, kuinka pieni 2 v poika katsellessaan alttaritaulua hihkaisi kirkkaalla äänellä:”Jeesus!” Jeesus oli tuttu ja turvallinen hahmo. Tai kuinka lapsenlapsi kuiskasi korvaani papin – papan – saarnaa kuunnellessaan: ”Nyt pappa puhuu ysitien lemmikistä!” Lapset siis kokevat, kuuntelevat ja katselevat, aistivat monin tavoin seurakunnassa. 
 
Joskus takavuosina kuulin tällaisen ajatuksen: ”Jokainen seurakuntalainen on lapsityöntekijä!”  Osa meistä antaa aikaansa ja panostaan Koppikseen ja KooPee+K10:iin – se on todella arvokasta työtä! Mutta me kaikki saamme olla mukana lapsityön tiimissä! Voimme rukoilla eri ikäisten lasten puolesta. Voimme huomioida heitä, hymyillä ystävällisesti. Opetella nimiä, kysyä kuulumisia. Antaa heille tilaa olla lapsia myös seurakunnassa. Äänten ei kannata antaa häiritä itseään vaan kannattaa ennemmin etsiä parempi istumapaikka kirkosta. Jos viestin omaa häiriintymistäni, niin teen silloin lapsityötä negatiivisesti. Kyllähän sekin viesti huomataan. 
 
Rakennetaan yhdessä seurakuntaperhettä, jossa kaikenikäisille – vauvasta vaariin ja muksusta mummoon – on tilaa ja lupa olla. Jotta sanoma Jeesuksesta leviää ja seuraavatkin sukupolvet saavat oppia tuntemaan Hänet!

Tiina