Hes. 8, 2. Kor. 8

Hes. 8

Tässä luvussa profeetta Hesekiel sai vahvan näyn Jumalan maailmasta ja sieltä käsin hänelle näytettiin yksityiskohtaisesti kansan luopumusta ja pakanallisuutta. Ajattelen, että profeetan on pitänyt saada yliluonnollisella tavalla ikään kuin tiedon sanat saarnojen pohjamateriaaliksi, että hän on pystynyt vakuuttamaan kuulijat viestinsä tietolähteestä, kansan omasta Jumalasta.

2. Kor. 8

Jakaminen, materiaalinenkin jakaminen on osa seurakunnan olemusta. Joskus tuskastuttaa, kun on niin monta vaihtoehtoa tukea, paljon tarpeita. Monet tahot lähettävät pankkisiirtolomakkeita, on yhdistyksiä, medioita ja lähetysjärjestöjä ja ties mitä. Kaikki tarvitsisivat tukea, tavallisimmin rahaa. Avustuskohteen valitseminen ei ole helppoa, kun kaikkeen ei yksi ihminen tai perhe pysty. Itse pidän tärkeimpänä oman paikallisseurakunnan tarpeita. Mihin se saadut varat käyttää, on seurakunnan tukiyhdistyksen vastuulla. Vuosittain tilit tarkastetaan ja vuosikokous myöntää vastuuvapauden, jos kaikki on toimintasuunnitelman mukaista ja kirjattu ”hyvän kirjanpitotavan mukaisesti”. Turvallista näin. Lahjoittamisiin.

Pirkko