Hes. 15, Gal. 2

Hes. 15

Gal. 2

Paavali oli kohdannut Jeesuksen, hän käytti sanaa ilmestys jakeessa kaksi. Vaikka Jumala oli puhunut hänelle hyvin selkeästi ja vakuuttavasti, niin Paavali matkusti Jerusalemiin tekemään selkoa toiminnastaan ja sen perusteista seurakunnan keskeisille johtajille. Paavali toimi tässä viisaasti ja Jerusalemin seurakunnan johtoa arvostavasti. 

Paavali oli tarkka siitä, että evankeliumi Jeesuksesta säilyi pelastuksen ytimessä. Hän ojensi  jopa Pietaria, joka joidenkin juutalaisuudesta kääntyneiden kristittyjen pelossa ei osallistunut pakanuudesta kristityiksi kääntyneiden kanssa yhteisille aterioille. On vaatinut melkoista rohkeutta moittia julkisesti Pietaria! Tässä näkyy jotain Paavalin luonteesta ja toisaalta tilanne osoittaa sen, miten varma Paavali oli Jeesukselta saamastaan tehtävästä. 

Luvun lopussa on upea kiteytys siitä, miten usko Jeesukseen vaikuttaa. “Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä puolestani.” Gal 2:20. 

Mika