Hes. 17, Gal. 4

Hes. 17

Gal. 4

Jumala lähetti Jeesuksen maailmaan juuri oikeaan aikaan. Jumalan suunnitelmat toteutuvat silloin, kun on Jumalan aika. Välillä meistä tuntuu omissa asioissamme, että Jumala on myöhässä. Jumalan apu ei tule kuitenkaan myöhässä, mutta ei myöskään etuajassa. Tämä on vaikea opittava, sillä tarvitsemme uskoa ja luottamusta kaiken aikaa.

Jeesuksen yhteydessä suhde Jumalaan muuttuu lapsen ja Isän suhteeksi. Henki vakuuttaa tätä meille. Paavalin ajan juutalaisille Jumala oli etäinen. Siksi ajatus Jumalasta Isänä oli jotain hyvin erilaista ja uutta. Kun Jeesus opetti kaikkein tärkeimmän rukouksen, niin se alkoi näin: ”Isä meidän, joka olet taivaissa”. 

Jeesus puhui Jumalasta Isänä monessa tilanteessa. Hän tunsi Isän, koska tuli Hänen luotaan maailmaan. Kun Jeesus opetti siitä, millainen Jumala on, niin hän kertoi vertauksen kahdesta pojasta ja heidän isästään, Lk 15. Isä juoksi perinnön tuhlannutta poikaansa vastaan ja otti tämän syleilyynsä. Isä antoi pojalleen takaisin tälle kuuluneen aseman perheessä, vaikka muut eivät olisi nähneet siihen aihetta. Isä suorastaan tuhlasi rakkauttaan poikaansa.

Tämän päivän luvun äärellä mieleeni tuli Sakari Heikkilän laulu Kaikki, joita Henki johtaa. Voit kuunnella sen tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=WFDtapsKBFI

Mika