Hes. 31 Luuk. 4

Hes. 31

Hesekieli 31

Jumala antoi ihmiselle kaiken mahdollisen, kaiken vain mitä meidän oma mielikuvituksemme pystyy kuvittelemaan ja kaiken mitä kaipaamme. Eedenissä ihmisellä oli turvallisuus, viattomuus, vapaus häpeästä, Jumalan läheisyys. Eedenissä kaikki oli täydellistä. Eedenissä ollutta täydellisyyttä Jumala kuvaa Egyptin kohdalla, joka oli Hesekielen elinaikana maailman rikkain kansakunta. Jumala kuvaa Egyptiä näin: “Yksikään Jumalan puutarhan setri ei ollut sen vertainen. Sypressipuiden oksia ei voinut verrata sen oksiin, eivätkä plataanien latvat olleet sen latvojen vertaiset. Yksikään Jumalan puutarhan puu ei ollut niin kaunis.” Hes. 31:8‬ ‭ Jumala oli siunannut Epyptiä rikkauksilla. Rikkaus oli johtanut omavoipaisuuteen ja siunauksen lähteen unohtamiseen. Kuka on Herra? Älä unohda Herraa, kaiken antajaa. En voi rakentaa elämää omaisuuden tai turvallisuuden varaan, Jumalan kädessä on kaikki, hänellä on kaikki valta. Turvallisuutta ei tuo korkea elintaso, ei terveys, ei hälytysjärjestelmät, vain yksin Jumala, Herra Jeesus Kristus, jossa elän uskon kautta.

Luuk. 4

Jeesus oli täydellisesti ihminen ja täydellisesti Jumala. Hän eli ihmisenä ihmisen elämän, kukaan ei voi sanoa etteikö Jumala ymmärtäisi meitä. Hän oli samalla tavalla kiusattu kuin mekin. Hän on kärsinyt, iloinnut, surrut, sairastanut, elänyt samat ihmisen vaiheet kuin mekin.

Vihollinen kiusasi vääristyneillä Jumalan sanoilla, käytti uskonnollista kieltä. Se kiusasi Jeesusta kaikella meille niin tutuilla asioilla. Pitääkö Jumala todella huolta minusta joka päivä, antaako kaiken sen mitä elämään tarvitsen? Minä menestyn elämässäni omin voimin ja lahjakkuudellani, Jumalan palvelus tapahtuu sitten sunnuntaina. Jeesus muistuttaa: ”Ei ihminen elä ainoastaan leivästä.’»”. Jumala on läsnä kaikessa elämässämme, menestys tulee yksin häneltä. Tarvitsemme elääksemme häntä jokaisena päivänä. ’Herraa, Jumalaasi, sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan häntä palvella.’»”. Palvelemme koko elämällämme häntä. Lopuksi Jeesus asettaa rajan kiusaukselle, älä kiusaa Herraa sinun Jumalaasi. Kaiken kiusauksen keskellä, meillä on puolellamme Jumala ja hänen voimansa ja Herrautensa. Hän on kaiken yläpuolella.

Jeesuksen julistama ilosanoma kohdistui köyhiin, vangittuihin, sorretuille ja sokeille. Hän julisti riemuvuotta, joka vanhassa testamentissa tarkoitti kaikkien israelilaisten orjien vapauttamista. Hän tuli julistamaan meille synnin orjille vapautuksen päivää, armon päivää. Hänen julistuksessaan näkyi armon voima, sanoma, jota taas sen ajan lainopettajat eivät julistaneet. Hän oli täynnä Pyhää Henkeä, täynnä Jumalan voimaa, mieltä, ajatusta kaikessa mitä teki. Samalla Hengellä Jumala haluaa täyttää meidät, jotta elämäämme ja sanojamme seurasi Jumalan armon.

Mika M