Hes. 32 Luuk. 5

Hes. 32

Hesekieli 32

Jumala suree sitä tuhoa, jota synti aiheuttaa. Kukaan ei voi sanoa etteikö Jumala olisi tuominnut ihmisten synnin tekemistä. Hän on sen tehnyt ottamalla itse päälleen rangaistuksen ristillä. Jumala on oikeudenmukainen tuomari ja pyhä. Hän    tulee vielä tuomitsemaan synnin, mutta hänen tuomionsa ei kohtaa niitä jotka ottavat vastaan hänen tarjoaman sovituksen synnistä. Hän on valmistanut kaikille pelastuksen rangaistuksesta Kristuksen sovitustyön kautta. Kääntymällä hänen puoleensa uskoen hänen sovitustyön riittävyyteen ja hänessä pysyen olemme pelastettuja Jumalan vihalta, joka kohdistuu kaikkeen syntiin. Hän on kaiken pahuuden tuomari, luovutetaan hänelle kaikki halumme tuomita toisiamme tai itseämme.  Jumala sinun  armollisiin käsiin jätämme elämämme.

Luuk. 5

Jeesuksen kutsu herättää kokemuksen oman syntisyydestä, kokemus siitä, että olen tekemisissä synnistä erotetun Pyhän Jumalan kanssa. Synti on ajanut ihmiset pelkoon, häpeään, kääntymiseen pois Jumalasta. Kääntyminen Jeesuksen puoleen tarkoittaa myös kokemus armosta, kelpaan Jumalalle armahdettuna syntisenä. Jeesuksella on valta antaa anteeksi syntejä maan päällä, hän voi myös parantaa meidän rikkirevityn sydämen sekä fyysisen sairauden. Hän on tullut juuri meitä syntisiä varten, jotka tarvitsemme parantumista. Meidän tarvitsee vain kääntyä Jeesuksen, meidän sovittajamme puoleen.

Mika M