Joel 4 Tit. 1

Joel. 4

Tämän luvun jakeessa 10 on kannustava rohkaisu: ”Arka sanokoon: Olen rohkea soturi.” Aratkin on siis kutsuttu riviin. Herrassa voi rohkaistua niissä tehtävissä, joihin kukin on asetettu tai ehkä vasta asettumassa. Olet rohkea soturi.

Tit. 1

Taas pääsemme lukemaan toiselle kirjoitettua henkilökohtaista kirjettä, nyt Tituksen kirjettä. Olemme kuin tirkistelijöitä. Titus oli jätetty Kreetalle organisoimaan seurakuntien asioita. Kova paikka. Paavali ei puhu kovin kaunista kreetalaisista, vaikka monet kreetalaisten tässä listatut puutteet ja ominaisuudet sopivat varmaan mihin tahansa kansaan.

Paavali kehottaa Titusta nuhtelemaan kreetalaisia. Kuuntelisikohan nykysuomalainen tai nykyjokumuukansalainen nuhtelua sisältäviä puheita. Kenen pitäisi nuhdella niin, että kuunneltaisiin ja millä nuhteet voisi perustella varteen otettaviksi. Tulkittaisiinko nuhteet vihapuheeksi ja sitten riittäisi medialle otsikoita. Toki pelkistä nuhteista ei ylettömästi rakennu, tarvitaan armon sanojen kuulemista.

Kiitos armosta tänään, vaikka nuhteluunkin voisi olla aihetta.

Pirkko