Aam. 4 Hepr. 2

Aam. 4

Aamoksen sanoman tyyli jatkuu, Israelille oli luvassa tuomiota ja huonoa ja perustellusti. Kuinka Jumala odottaakaan, että hänen omansa kääntyisivät hänen puoleensa vaikeuksien keskellä. Olkoot vaikeudet pieniä tai ylivoimaisia, pyydetään niihin apua Jumalalta. Jumala haluaa kuulla vaikeudet ja umpikujat meiltä niillä nimillä, mitä osaamme niille antaa tai niitä kuvailla.

Hepr. 2

Tämä luku jatkaa Pojan aseman kuvaamista. Pysähdyin luvun loppuosaan, jossa jakeissa 14-15 opetetaan, että Jeesuksen kuoleman kautta on kukistettu Paholaisen valta. Hänellä oli kuolema vallassaan. Jeesuksen kuolema vapauttaa kaikki ne, jotka kuoleman pelosta ovat olleet orjina koko elämänsä ajan. Orjuudessa eläminen koko elämän ajan on pysäyttävää. Galatalaiskirjeen mukaan (5:1) meidät on vapauteen vapautettu, mihinkään orjuuden ikeeseen meidän ei tarvitse alistua.

Kukahan tänään tarvitsee sanoman vapaudesta.

Pirkko