Aam. 5 Hepr. 3

Aam. 5

Luku on otsikoitu kuolinvirsi Israelille. Jakeessa 6 kannustetaan etsimään Herraa, niin kansa saisi elää. Jakeet 8-9 sisältävät ylistystä Luojalle. Jakeessa 14 ohjataan pyrkimään hyvään, silloin Herra Sebaot olisi oleva kansan kanssa. Ovatkohan nämä muutamat lauseet synkähkön kuolinvirren sisällä yhtään lohduttaneet tai kutsuneet kääntymään?

Opetusta ja saarnoja kuunnellessa on usein jokin kohta, jopa sivulauseen puolikas, joka osuu kohdalle ja jää mieleen ehkä loppuiäksi tai ainakin joksikin aikaa rakentamaan ja kantamaan. Jumalan Sana ei tyhjänä palaa.

Hepr. 3

Heprealaiskirjeen ensimmäisessä luvussa mainitaan jakeessa 3, että Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva ja hän ylläpitää kaikkea olemassa olevaa sanansa voimalla. Tässä luvussa jakeessa 4 sanotaan, että jokainen talo on jonkun rakentama, mutta Jumala on rakentanut kaiken.

Nyt tämä kommentointi jatkuu todella huteralla ymmärryspohjalla. Anteeksi oikeat fyysikot, en ymmärrä avaruuden massoja ja nopeuksia ja painovoimia, mutta pohdin silti. Nimittäin kuulin joskus pimeästä aineesta vai oliko energia, jonka väitettiin pitävän maailmankaikkeuden kappaleita koossa ja liikkeessä. En tiedä, miksi nimi on pimeä. Entä jos voima onkin Jumalan kirkkaus ja hänen sanansa. Minua ei kummeksuta, jos Jumala onkin se koossa pitävä voima. Paavalin kirjeessä kolossalaisille 1:17 on sama ajatus: ”Hän pitää kaiken koossa”. Fyysikot jatkakoot tutkimista, minä jatkan jalat maassa Jumalan voimassa.

Tämän sunnuntain aihe on Etsikkoaikoja. Kunpa löytyisi Jeesus Kristus jollekulle tänäänkin pelastajaksi kaikkine koossa pitävine voimineen ja niine kirkkauksineen, joita ihmisellä on mahdollisuus täällä maan päällä todeksi elää.

Pirkko