Ob. 1 Hepr. 8

Ob. 1

Hepr. 8

Jeesus istuu Isän oikealla puolella taivaassa. Tämä on tuttu ajatus myös uskontunnustuksesta. Näyttää siltä, että Vt:n ajan temppelillä ylipappeineen ja uhreineen on esikuvansa taivaassa. Tämä kuuluu asioihin, joista emme kovin paljoa ymmärrä, mutta se avaa näkymää siihen, että Raamattu on kokonaisuus. Vt:n ajan käytännöillä on omat syynsä ja ne ovat esikuvia siitä, mitä Jumala teki Jeesuksessa.

Jakeesta kahdeksan alkaa pitkä viittaus Jeremian kirjan lukuun 31. Jeremia sai profeetalliset sanansa jo kauan ennen Jeesuksen aikaa. Noista sanoista näkyy uuden liiton merkitys: Jumalan tunteminen ei ole ulkokohtaista, vaan se on pohjimmiltaan läheinen suhde Jumalan kanssa. Jumala laittaa lakinsa kansansa sydämiin. Tämä toteutui siinä, kun Pyhä Henki vuodatettiin ja annetaan yhä edelleen kaikille Jeesukseen uskoville. Uuden liiton ytimessä on Jumalan tunteminen ja kokonaisvaltainen armo ja anteeksianto.

Mika