Joona 1 Hepr. 9

Joona 1

Hepr. 9

Jeesuksen veri on keskeinen käsite uuden liiton sanastossa. Jeesuksen veressä meillä on lunastus, syntiemme anteeksianto. Ilman Vt:n taustaa puhe Jeesuksen verestä voi kuulostaa vieraalta. 

Luvun alkuosassa selitetään Mooseksen kirjoista tuttua pyhäkkötelttaa. Pyhäkköteltassa oli monia yksityiskohtia, joilla kaikilla oli oma merkityksensä ja itse asiassa ne kaikki olivat esikuvia siitä, mitä Jeesuksessa tapahtui. Pyhäkköteltan sisustukseen on ehkä ihan hyvä joskus syventyä tarkemminkin, mutta jakeessa viisi todetaan osuvasti, että kaikkea pyhäkkötelttaan kuuluvaa ei ole tarpeen nyt selittää yksityiskohtaisesti. Meille riittää sen ymmärtäminen, että Jeesuksen ristin ja veren tähden pääsemme Jumalan yhteyteen ja Hän ottaa meidät rakkaiksi lapsikseen.

Luvun viimeinen jae vetää yhteen näitä asioita: “…Kristus on kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat.” Edessä on vielä Jumalan suunnitelmien mahtava päätös, Jumalan valtakunta tulee kaikkien nähtäväksi ja meille koittaa lopullinen pelastus.

Mika