Nah. 1, 1 Piet. 2

Nah. 1

Profeetta Joona oli julistanut myös aikaisemmin Niinivelle tuomion. Silloin Niiniveläiset olivat kääntyneet Jumalan puoleen ja Jumala oli armahtanut heitä. Niiniveläiset olivat kuitenkin kääntyneet takaisin pahuuteen, synnin tekemiseen. Niinive oli aikansa suurkaupunki. Jumalan armo kohdistui heihin, mutta he hylkäsivät sen. “Näin sanoo Herra: – He ovat vahvoja ja heitä on paljon, mutta heidät lyödään maahan eikä heitä enää ole. Minä olen kurittanut sinua, Juuda, mutta en kurita enää.”Nahumin kirja‬ ‭1:12‬ ‭

Jumala on armollinen Jumala, mutta hän on myös oikeudenmukainen. Pahuus ei jää rankaisematta. Meitä hänen omiaan, hän kurittaa, koska rakastaa meitä. Sitä, jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa Hepr. 12:6. Kuri on rajojen asettamista, suojelua synniltä, joka haavoittaa meitä. Jumala vihaa syntiä ja haluaa suojella meitä haavoittamasta toisiamme. Kurin tarkoitus on varjella meitä kaikelta pahuudelta ja ohjata meitä olemaan yhteydessä armolliseen Jumalaan aina ikuisuuteen asti. 

1 Piet. 2

”Olettehan te maistaneet Herran hyvyyttä”. Maistamiseen liittyy kaikki aistit, jos hajuaisti menee, niin emme maista mitään. Maistaminen on jotain joka on kokonaisvaltaista. Jumalan hyvyyden maistaminen tuo halun tehdä hyvää toisille. Hyvyys tuottaa halun jättää pois elämästä pahuuden, vilpin, teeskentelyn, kateuden ja juoruilun. Jumala on hyvä Jumala, mutta näemme ympärillämme pahuutta. Välillä nousee ihmetys, missä on hyvyys. Sitä voi kuitenkin huomata muualta kuin lehtien palstoilta. Ihmisen pahuus, järjettömät teot ylittävät uutiskynnyksen. Harvoin ihmisten hyvät teot. Meidän jotka olemme saaneet maistaa Jumalan hyvyyttä, tulisi olla hyvyyden edistäjiä pahuuden keskellä. Kyse ei kuitenkaan ole meidän hyvyydestä, vaan Jumalan. Hyvät teot kertovat Jumalan hyvyydestä, hyvät teot tuovat kunniaa Jumalalle. Hyvät teot eivät aina tuo kiitosta, vaan myös kärsimystä, hyljeksintöön, halveksuntaa. Jeesus, sielujemme kaitsija, ohjaa askeleitamme hyvyyden tekoihin. Voimme hyvillä teoilla, rohkaisevilla sanoilla, monella hyvällä asialla olla parantamassa toisiamme, me joiden haavat hyvä Jumala on parantanut ja parantaa.

Mika M