Nah. 2, 1 Piet. 3

Nah. 2

Ilosanoma kertoo rauhasta, evankeliumi tarkoittaa ilosanomaa rauhasta, jonka Jumala lahjoittaa ihmiselle armostaan. Me olemme sovitettuja, emme ole enää vihollisuussuhteessa Jumalan kanssa. Meidän ei tulisi myöskään olla toistemme vihollisia, vaan rauhan edistäjiä lähimmäisten kanssa, kotona, työpaikoilla, missä vain kohtaamme ihmisiä.. Meillä on mukana rauhan Jumala, rauhan ilosanoma, rauhanruhtinas Jeesus Kristus.

 

1 Piet. 3

Pietarin kehoitus kunnioittaa toisia, toisten näkemystä on hyvä muistaa, kun kohtaamme toisella tavalla ajattelevia. Meitä kehoitetaan olemaan valmiina, kun meiltä kysytään toivomme perustusta sekä vastaamaan toisille kunnioittavasti ja sävyisästi. Oma kokemukseni on, että väittelyihin mukaan meneminen saa aikaan vain ärtymystä sekä itsessä että toisessa. Suurin todiste Jumalasta on hänen työnsä ja tekonsa meissä, Hengen aikaansaamat hyvät teot, sekä sanat. Ihmiset harvoin kyselevät Suomessa uskonnosta, varsinkaan silloin jos emme tunne toisiamme. Tällaisia tilanteita kuitenkin tulee. Olemalla valmiita voimme valmistautua kertomaan toivostamme, senkin voi kertoa esimerkiksi kysymällä haluatko kuulla tarinani. Toisen kunnioitukseen kehotetaan myös avioliitossa olevia. Pietari puhuu salatusta sydämen ihmisestä, joka tekee enemmän kuin puhuu. Sellaisen ihmisen sisäistä voimaa ja kauneutta voi vain ihailla, erityisesti sellaisessa läheisessä suhteessa toiseen kuin avioliitossa. Pietari tuo esiin hienoja, tavoiteltavia asioita, joihin Jumala meitä kehottaa pyrkimään. Tiedämme kuitenkin oman syntisyytemme ja virheemme, joihin heikkoutemme takia sorrumme pyrkiessämme toteuttamaan tekoja ominamme. Kaiken keskellä turvaudutaan Jumalan armolliseen työhön itsessämme, sekä toisissamme.

Mika M