Nah. 3, 1 Piet. 4

Nah. 3

Vanhan testamentin profeetat julistivat Jumalan tuomioita Israelille sekä Israelin ympärille oleville kansoille. Tuomio kohdistui syntiä vastaan, pahuus on saanut rangaistuksen. Pahuus tulee vielä saamaan rangaistuksen lopullisesti ja hyvyys tulee hallitsemaan ikuisesti. Voimme nähdä vanhassa testamentissa oikeudenmukaisen tuomarin, joka vihaa syntiä ja pahuutta maailmassa, mutta samalla armollisen Jumalan joka kutsuu ihmisiä luokseen voidakseen parantaa heidät. Vanhassa testamentissa Jumalan tuomio näkyy kansakuntien tuhoutumisessa. Jumala on oikeudenmukainen tuomari, ei hän jätä rankaisematta syntiä. Hän on tuominnut synnin omassa rakkaassa Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa antamalla oman hänen kuolla syntiemme tähden. Uudessa testamentissa todetaan, että synnin palkka on kuolema, mutta ikuinen elämä on Jumalan armolahja Kristuksessa Jeesuksessa. Jumalan tuli ihmiseksi, hän tuli julistamaan ilosanomaa, että voimme pelastua tuomiolta. Jeesuksen sanoma ei ollut tuomion sanoma, vaan ilon sanoma, sanoma elämästä ja yltäkylläisyydestä. Hänen puoleensa kääntymällä saamme elämän lahjaksi.

 

1 Piet. 4

Pietari muistuttaa meidän entisestä elämästä ennen kristityksi tulemista. Uudessa elämässäkin joudumme kohtaamaan heikkoutemme, syntisyytemme. Meissä asuu kuitenkin Pyhän Hengen kautta täydellinen rakkaus ja voimme sen takia rakastaa toisiamme, että voimme antaa anteeksi toisillemme. Keskinäisessä rakkaudessa pysyminen on toisen vierellä olemista myös silloin, kun teemme väärin toisia kohtaan. Toisten palvelemiseen Jumala antaa voiman, sen voiman mukaan, jonka Jumala antaa. Meillä on erilaiset voimavarat ja kyvyt, palvellaan toisiamme sen mukaisesti, ei väsymiseen asti. Kristittynä oleminen ei ole aina helppoa, emme saa aina ymmärrystä tai hyväksyntää niiltä, jotka eivät usko. Muistan hetken vuosien takaa, kun kohtasin koulussa kiusaamista uskoni takia. Tämä raamatun sana lohdutti minua ja vahvisti uskoani, muistan kuinka sain kokea myös iloa, tunsin kuinka Jumala oli minua lähellä. Vanhurskaan elämä ei ole tosiaan helppo, mutta meillä on puolustaja ja lohduttaja Pyhä Henki, joka aina kanssamme.

Mika M