1. Moos. 14 Ilm. 7

1. Moos. 14

Tänään taistellaan ja taistelujen jälkeen Abram kohtaa Salemin kuninkaan Melkisedekin, joka oli Korkeimman Jumalan pappi. 
Monet VT:n henkilöt tai tapahtumat viittaavat Jeesukseen niin Melkisedkin. Ehkäpä Jeesus, joka on aina ollut olemassa, ilmestyi Meldisedekinä Abramille?  
Jumala oli antanut Abramille lupauksen, että hänestä tulee suuren kansan isä ja että Jumalan siunaus tulee Abramille ja hänen jälkeläisilleen. 1 Moos 12:1-3. 
Abrahamin sukupuusta syntyi aikanaan Jeesuskin, Jumalan tarkoittama siunaus meille kaikille. Matt 1. Melkisedekin siunaus Abramille kertoo minulle Jumalan pelastussuunnitelmasta. 
 
Tämä kaikki korostaa sitä, miten tarkkaan ja kaukaa Jumala on suunnitellut kaiken. Hänelle mikään asia tässä maailmassa ei ole tullut yllätyksenä eikä tule yllätyksenä. Hän ei yllättynyt siitä, että Eeva tarjosi Aatamille omenan ja että he söivät sitä. Hänellä oli suunnitelma jo silloin Jeesuksen lähettämisestä pelastamaan maailmaa. Hän ei ylläty mistään asiasta meidänkään elämässämme. Hänellä riittää halua, voimia ja keinoja auttaa meitä. Hänellä on varattuna apua yllin kyllin. 
 
”Herra, ole meille armollinen! Toivoen me katsomme sinuun. Ole joka aamu käsivarsiemme voima, hädän hetkenä pelasta meidät! 
Sinun tulevat päiväsi hän turvaa, hetkestä hetkeen, hänellä on varattuna apua yllin kyllin, viisautta ja tietoa. Siionin aarre on Herran pelko.” Jes 33:2,6
 

Ilm. 7

Tiina