1. Moos. 19 Ilm. 12

1. Moos. 19

Eilisen luvun loppuosassa Aabraham keskustelee Jumalan kanssa Sodoman tilanteesta. Keskustelu kertoo Aabrahamin läheisestä suhteesta Jumalaan. Tämä keskusteluyhteys on varmaan kannatellut Aabrahamia koko pitkän matkan. Tämän päivän luvussa kerrotaan Sodoman järkyttävistä tapahtumista. Näiden lukujen tapahtumat kertovat minulle sekä Jumalan armollisuudesta että pyhyydestä. Jumala paljasti Aabrahamille suunnitelmansa tuhota Sodoma sen asukkaiden pahuuden tähden ja oli samalla valmis pelastamaan kaupungin, jos sieltä löytyisi 10 hurskasta. Lopulta Sodomasta pelastui vain Loot tyttärineen. Ja kaupunki tuhoutui. Muuten arkeologit ovat tutkineet Lähi-idässä n v 1600 eKr valtavassa meteoriitin räjähdyksessä tuhoutunutta kaupunkia. Tämän muinaisen ison kaupungin tuho sopii hyvin näihin Raamatun kertomuksiin Sodoman tuhosta.
 
Meillä on Jumala, joka tuntee ja tietää meidät ihmiset. Hän tietää, millaista elämää elämme, myös sen miten monissa asioissa olemme rikkoneet hänen tahtoaan vastaan. Yksilöinä ja yhteiskuntina. Hän on Jumala, joka rakastaa luomiaan ihmisiä, eikä tahdo, että kukaan hukkuu vaan, että jokainen kääntyisi Jeesuksen puoleen. 
Meitä kutsutaan  omana aikanamme Aabrahamin tavoin rukoilemaan oman kaupunkimme, oman maamme, Euroopan, koko maailman puolesta. Jumala odottaa meidän rukouksia ja on valmiina vastaamaan. 
 
”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se joka, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan. ” Joh 3:16-18
 
 

Ilm. 12

Tiina