1. Moos. 21 Ilm. 14

1. Moos. 21

Tämä luku puhuu kaikkivaltiaan Jumalan lupauksista ja uskollisuudesta, ilosta ja naurusta. Jumalalle ei mikään ole mahdotonta toteuttaa. Jumala piti huolen Saarasta ja täytti antamansa lupauksen. Iisakin syntymässä voi nähdä samankaltaisuutta Jeesuksen syntymälle. Kummassakin tapauksessa tuli esiin Jumalan ihme. Lupausten varassa eläminen vaatii uskoa. Usko ja kärsivällisyys loppui jo Abrahamilta ja Sarailta aiemmin, ja palvelija Hagar synnytti Abrahamille lapsen vaimonsa pyynnöstä. Tämä lapsi Ismael ei ollut uskon lapsi, vaan omavoimaisuuden osoitus. Hänestäkin Jumala piti kuitenkin huolen. Jumala kuuli Hagarin pojan valituksen ja lähetti enkelin häntä auttamaan. ”Poika kasvoi aikuiseksi, ja Jumala oli hänen kanssaan” (20). Jumalan uskollisuus ja huolenpito jatkui ja hän lupasi Abrahamille, että myös orjattaren pojasta kasvaa suuri kansa. Näin Jumala armossaan lupaa myös meille:”Jos olemme uskottomia, hän pysyy silti uskollisena, sillä omaa olemustaan hän ei voi kieltää” (2. Tim. 2:13).

Nyt kun on meneillään Missio2022, niin voimme lukea missiokirjasta mielenkiintoisia tarinoita monista Jumalan ihmeistä. Löytämisen riemua on vaikea kuvailla, mutta se on jokaisella erilainen. Saaralle Jumalan lupauksen toteutuminen merkitsi iloa ja naurua, josta kertoo myös pojan nimi. Iisak on suomalainen muoto heprealaisesta nimestä Jitzhak (חָק), joka merkitsee ”hän nauraa”. Saara sanoi:” Jumala on antanut minulle aiheen iloon ja nauruun, ja jokainen, joka tästä kuulee, iloitsee ja nauraa minun kanssani” (6). Muistetaanko vielä rukouksin Missiota, jotta monet ihmiset voisivat iloita löydöistä Jumalan kanssa!

Minäkin koin eilen syvää sisäistä iloa, tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta, kun monta päivää hukassa olleet ympin kokeet löytyivät. Niiden puolesta tuli usein huokailtua Jeesuksen puoleen! Kiitos Jeesus, että autat pienissä ja suurissa asioissa! Iloa ja naurua lisää, kiitos!

26.10.2022

Ilm. 14

Juha