1. Moos. 29 Ilm. 22

1. Moos. 29

Jaakob tapaa enonsa Laabanin. Laaban sai kuulla Jaakobin tarinan ja totesi, että Jaakob on todellakin samaa luuta ja lihaa kuin hän itse. Tajusikohan Jaakob, että hän on tekemisissä petturiluonteisen enonsa kanssa. Laabanin petos tuli ilmi, kun hän antoi Jaakobille vaimoksi ensin Leean, vaikka Jaakob oletti saavansa Raakelin. Jaakob sai maistaa petetyksi tulemista, mutta sitkeästi hän odotti Raakelin saamista vielä toiset seitsemän vuotta. Tällainen useamman vaimon ja palvelijattarien asetelma ei ollut helppoa perhe-elämää. Jos on perheissä sotkuja nykyisin, on niitä ollut jossain muodossa ennenkin. Herra armahda meitä. 

Ilm. 22

Jo eilisessä luvussa ja tämän päivän luvussa kuvailtu taivas on jotain sellaista, mitä emme pysty kuvittelemaan kuin vajavaisesti, vaikka siitä meille kirjoitetaankin tässä Johanneksen ilmestyksessä, Raamatun viimeisessä kirjassa. Asioita, joita taivaassa näemme, ei ole tässä ajassa puhtaudessaan nähtävillä. Entä jos olisi? Olisiko turismi tuhonnut ja mitätöinyt sen arvon? Vai tuhoutuisiko turisti nähtyään kaiken näin puhtaan ja jumalisen?

Me näemme kerran tämän kaiken. Moniin ajallisin asioihin kiintymisestä huolimatta olemme sitä joukkoa, joka haluaa sanoa ”Tule, Herra Jeesus”.

Pirkko