2. Moos. 17 Apt. 10

2. Moos. 17

Apt. 10

Apt 10. (UT2020)

Lopetin lihan syömisen yli 20 v. sitten. Kun tulin uskoon, niin arvatkaas kuinka monta kertaa olen kuullut syömisen suhteen vedottavan Apt 10:10-16 jakeisiin. Liian monta ?

Tässä huomaa että raamattua tulee lukea kokonaisuutena. Monesti yksittäisten jakeiden varsinainen tarkoitus selviää vasta kun on lukenut koko luvun. Jos kuulen nykyään jonkun vetoavan noihin edellä mainittuihin jakeisiin, niin kysyn että mistä tuo koko luku Apt 10. kertoo…

Hyvä on myös pohtia että puhutaanko tässä jakeessa pelkästään syömisestä ei-uskovien tai muihin uskontoihin kuuluvien kanssa vai heidän kohtaamisesta ylipäätään? 

Muistan kun olin Tukholmassa koulutuksessa jonne tuli ihmisiä ympäri maapalloa. Siellä me ruokajonossa minä, eräs sikhi Intiasta ja muslimi Saudi-Arabiasta koimme yhteyttä siinä kun selvitimme yhdessä lihatonta lounasvaihtoehtoa. Heidän kanssaan yhdessä saman ruuan syöminen loi yhteenkuuluvuuden tunnetta ja avasi mahdollisuuden syvemmille keskusteluille.

–Tomppa