Tiedotusposti

Hyvää ja siunattua jouluaikaa!

Perinteiseen tapaan KohtaamisPaikalla ei ole kokoontumisia jouluaikaan. Nyt on hyvää aikaa kohdata läheisiä ihmisiä ja viettää aikaa heidän kanssaan. KohtaamisPaikka kokoontuu seuraavan kerran sunnuntaina 8.1.2023 klo 17 iltamessuun Kaupunginkirkkoon. Kotisivujen kalenterista löytyvät tiedot ensi vuoden KohtaamisPaikoista kesäkuuhun asti, kohtaamispaikka.net. 

Huolella valmistelluissa KohtaamisPaikan työntekijävaihdoksissa ollaan nyt siinä vaiheessa, että Tiinan eläkkeelle jäämistä juhlistettiin BrunssiKirkossa. Tiina kiittää muistamisista! Seuraava vaihe on Topi Viitasalon aloittaminen toiminnanjohtajana 1.2.2023. Topi siunataan tehtäväänsä sunnuntaina 12.2. Palokan kirkon iltamessussa. 

Olen miettinyt sitä, että mitkä asiat ovat KohtaamisPaikassa sellaisia, jotka ovat vuosien kuluessa vakiintuneet osaksi toimintakulttuuriamme. Yksi tällainen asia on se, että rohkaisemme kaikkia olemaan Jumalan käytössä. Jokainen voi rukoilla toisen puolesta ja kuulla Jumalan puhuvan. Iltamessuissa meillä on käytännön syistä erikseen rukouspalvelutiimi. BrunssiKirkoissa toimimme niin, että kaikki voivat osallistua rukoukseen. Lähtökohtaisesti riittää se, että olen valmis ojentamaan käteni toisen puoleen ja mielessäni liittyä siunaamaan häntä.

Kun toistamme tätä mallia uskollisesti, niin se voi siirtyä arkisiin kohtaamisiimme. Kun olen tilanteessa, jossa joku tarvitsee rukousta, niin voin sanoa, että olen tottunut kirkossa rukoilemaan kaikenlaisten asioitten puolesta. Voinko rukoilla puolestasi?

Joulun tapahtumissa keskeiset ihmiset olivat tavallisia ihmisiä – Joosef, Maria ja paimenet. Tänään Jumala käyttää välikappaleinaan sinua ja minua. 

Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!
Mika