2. Moos. 30 Apt. 23

2. Moos. 30

Öljy kertoo Kristuksesta. Tänään huomio kiinnittyy jälleen öljyyn. Öljyyn lisättiin useita suitsutusaineita tietyllä sekoitussuhteella ja tällä pyhällä öljyllä voideltiin pyhäkköteltta ja kaikki sen tarve-esineet. Tuota öljyä sai käyttää vai yhteen tarkoitukseen.

Jeesuksen arvonimi Kristus (kreik.) on kreikankielen käännös hepreankielisestä Messias-sanasta. Ne kumpikin tarkoittavat ”voideltua”. Sana oli ja jo ennen Jeesuksen aikaa vakiintunut viittamaan profeettojen lupaamaan vapahtajaan ja lunastajaan, joka toisi pelastuksen juutalaiselle kansalle ja ihmiskunnalle. (lainaus laiskasti Wikipediasta) https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristus_(arvonimi). Pyhäkköteltan pyhällä öljyllä viitataan siis Jeesukseen, yhteen ainoaan, jota sai käyttää pyhäkön pyhittämiseen. Enemmän aiheesta voit kuunnella Jukka Norvannon Raamattu kannesta kanteen -raamatunopetuksista 

Siinäpä se! Jälleen yksi ainut tie, joka vie oikeaan suuntaan ja perille saakka.

Apt. 23

Vangitseminen antoi Paavalille mahdollisuuden julistaa Jeesusta juutalaisten Suuren neuvoston edessä ja samalla roomalaisen vallan edustajille. Juutalaisten raivokas salaliitto uhkasi viedä Paavalilta hengen, mutta Paavali sai siitä sisarenpoikansa kautta vihiä. Vaikka Jumala oli kutsunut Paavalin merkittävään tehtävään eli ei-juutalaisten apostoliksi, hän ei säästynyt vaikeuksilta eikä hengenvaaralta.

Jeesus oli Jumalan valittu Messias, Kristus, eikä hänkään säästynyt vaikeuksilta ja kuolemalta. Silti sekä Paavalin että Jeesuksen kohdalla toteutui Psalmin 91:11–12 sana: ”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.”

Jumala varjelee koko elämämme ja suojaa meitä vaikeuksienkin keskellä. Vaikeuksia hän ei kuitenkaan salatussa viisaudessaan poista.

Heli