Ps. 2 Mark. 8

Ps. 2

Mark. 8

Opetuslapset olivat saaneet seurata Jeesuksen toimintaa ja olla myös osallisena siinä nähden monenlaisia ihmetekoja. Jeesukselta oli kyselty usein hänen valtuutuksensa antajaa, ja nyt Jeesus lähestyi oppilaitaan jatkon kannalta tärkeällä kysymyksellä:” Kuka minä teidän mielestänne olen”? Pietari vastasi hänelle “Sinä olet Messias”! Tämä tunnustus oli Jeesukselle tärkeä. Matt. 16:18 hän sanoo rakentavansa seurakuntansa tälle tunnustuksen kalliolle, jossa Pietari nyt on. Tämän uskontunnustuksen jälkeen tapahtuu odottamattomia asioita. Jeesus alkaa yhtäkkiä puhua omasta kärsimyksestään ja kuolemastaan. Opetuslasten odotukseen Jeesuksen seuraamisesta ei tällainen puhe oikein sopinut. Kai heidänkin messiasodotus oli enemmän poliittisen vallan kuin Jumalan valtakunnan näköinen. Paholainen näki tilaisuuden tulleen ja yritti horjuttaa Pietarin suulla Jeesuksen päämäärätietoisuutta. 

Minun askeleisiin Jumalan yhteyteen on myös kuulunut suullisen tunnustuksen hetki, joka selkiytti sekä tiedollisesti että kokemuksellisesti asemaani Jumalan edessä. Jouduin Room. 10:9-10 jakeiden haastamana valinnan paikalle, ja tunnustin Jeesuksen Herrakseni:” Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen.” 

Tämän jälkeen Jeesus kutsuu opetuslapsiaan ja samalla meitäkin kantamaan omaa ristiämme ja kadottamaan oman elämämme Jeesuksen ja evankeliumin tähden. Vaikka se kuulostaa kovalta vaatimukselta, on se edellytys uuteen elämään Jumalan yhteydessä. Voisiko oman elämän kadottamisessa olla kysymys itsensä ja oman elämänsä antamisesta siihen käyttöön, johon Luoja on meidät tarkoittanut? Jeesuksen seurassa löydämme oman arvomme, identiteettimme ja merkityksen elämälle. Tosin kaikki eivät saa elää näin turvassa vakaumuksensa kanssa kuin me täällä Suomessa. Joskus Jeesuksen seuraaminen maksaa oikeasti elämän kadottamisen Jeesuksen tavoin ihan konkreettisesti.

Ps. 2:11:”Pelätkää Herraa, palvelkaa häntä, vaviskaa, kohottakaa hänelle riemuhuut


Juha