Ps. 3 Mark. 9

Ps. 3

Mark. 9

Nyt osa opetuslapsista pääsee jakamaan Isän ja Pojan ihmeellisen kohtaamisen. Tämän jälkeen ei pitäisi jäädä kenellekään läsnäolijalle epäselväksi, kenen valtuuttamana Jeesus toimii ja tuo Jumalan valtakunnan näkyville maan päälle:” Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Tässä Jumalan läsnäolossa oli opetuslasten sekä hyvä että pelottava olla. Tällaisia pyhiä kohtaamisia ja koskettamisia jokainen meistä tarvitsee elämässään. Jumala haluaa vahvistaa uskoamme ja arvoamme, jotta voisimme kasvaa ihmisinä ja Jumalan lapsina osallisena hänen suunnitelmaansa. Markuksen 1. luvussa vastaavaa kohtaamista seurasi Jeesuksen elämässä erämaavaihe ja kiusaukset. Jumala puhuu meille monin eri tavoin, mutta onkohan meillä aikaa pysähtyä olemaan kuulolla ja etsimään häntä?  Tuli mieleen tämä laulu, kun tätä kirjoittelin. https://www.youtube.com/watch?v=kuKQags0cIw

Jotkut opetuslapset olivat vieläkin vähän ymmällään. Vaikka Jeesus oli karkottanut pahan hengen ja puhunut uudelleen kuolemastaan, eivät opetuslapset ymmärtäneet häntä, vaan väittelivät siitä, kuka on heistä suurin. Jeesus opetti vastauksessaan Jumalan valtakunnan arvojärjestystä: “ Jos joku tahtoo olla ensimmäinen, hänen on oltava viimeinen ja kaikkien palvelija.” Ikään kuin kuulisin taas sen, että joka elämänsä kadottaa, hän saa sen. On jotenkin lohdullista seurata opetuslasten kovapäisyyttä ja hitautta ymmärtää Jeesusta. Näiden sankareiden kanssa Jeesus oli menossa maailmaa valloittamaan?! Ehkä minullakin on lupa olla keskeneräinen ja ymmärtämätön?

” Sinä Herra olet minun kilpeni ja kunniani, sinä nostat minun pääni pystyyn” (Ps. 3:4).


Juha