Ps. 6 Mark. 12

Ps. 6

Psalmin kirjoittaja vakuuttuu Jumalalta saamastaan avusta purettuaan tuskaansa suoraan Jumalalle. Hän sai varmuuden, että hänen asiansa oli kuultu (9-10). Meillä taitaa olla harvoin ihmisvihollisia, toki monenlaisia, vihollishenkisiäkin ihmissuhteita voi olla. Tavallisempaa lienee, että taistelua riittää erilaisten elämää hankaloittavien asioiden kanssa, on sairautta, työttömyyttä, taloudellisia vaikeuksia, huolta läheisistä ja ties mitä. Kaikki nämä asiat on mahdollista tuoda Jumalan eteen joko yksin tai yhteisessä rukouksessa. Auta Jeesus.

Mark. 12

Tässä luvussa kiinnitin huomioni jakeesta 18 eteenpäin, jossa saddukeukset kysyvät ylösnousemukseen liittyvän kysymyksen, vaikka eivät itse edes usko ylösnousemukseen. Asetelmaan liittyy ilmiselvästi vinoilua ja pilkallisuutta Jeesuksen opetusta kohtaan. Saddukeukset kysyivät Jeesukselta, kenelle toistuvasti leskeksi jäänyt nainen on vaimona kuoleman jälkeen. Jeesus vastasi suoraan, että te kuljette eksyksissä, koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. Jeesus opettaa suoraan, että Jumala on elävien Jumala, kuoleman jälkeen siis ollaan eläviä, mutta ei ole enää avioliittoja. Jeesus toteaa vastauksen lopuksi uudelleen: ”Te olette pahasti eksyksissä.”

Jeesus, tarvitsemme edelleen tuota selkeää ohjettasi, jos olemme ymmärtäneet jonkin asian tietämättömyyttämme vinosti ja puutteellisesti. Jos olemme pahasti eksyksissä, sano se meille sellaisella tavalla, että voimme sen vastaanottaa. Auta meitä, että saamme lisää ymmärrystä myös Jumalan voimasta.

Pirkko