Ps. 7 Mark. 13

Ps. 7

Tämä psalmi jatkaa vainottuna ja ahdistettuna olevan huutoa Jumalan puoleen. Tuskallisina elämän hetkinä olemme kovin tietoisia ns. vihollisen toiminnasta. Tulkitsen jakeissa olevan tuomio -sanan niin, että Jumala käsittelee asiaamme ja vaikuttaa asiaamme oikeudenmukaisesti. Hän tuntee asiamme kaikki puolet, tuntee ns. vihollisenkin taustoineen.

Poimin tästä psalmista meille yhteiseksi rukoukseksi tälle päivälle jakeesta 7: ”Herra, tule… Riennä avukseni Herra, sinä, jonka käsissä on oikeus!”.

Ja edelleen jae 11: ”Minun kilpeni on Jumala, hän on vilpittömien auttaja. Jumala on vanhurskas tuomari, hän langettaa tuomioita joka päivä.”

Sekä vielä jae 18:” Minä kiitän Herraa hänen oikeista tuomioistaan, ylistän Herran Korkeimman nimeä!”

Mark. 13

Tässä luvussa pysähdyin ihan ensimmäisiin pariin jakeeseen, joissa ihailtiin temppelin suuria kivirakennelmia. Jeesus vastasi, että kaikki revitään alas eikä jää kiveä kiven päälle. Kun joulun aikaan oli kuvia maan tasalle palaneesta Rautjärven kirkosta, ajattelin mielessäni, ettei Jeesus katoa minnekään, vaikka kirkkorakennus tuhoutui.

Kun Jeesusta pilkataan tai evankeliumia vähätellään tai meitä uskovia pyritään häpäisemään, perusta pysyy. Jeesus on kertaalleen häpäisty äärimmäisellä tavalla, meidän ei tarvitse puolustaa itseämme tai koettaa pitää evankeliumia pystyssä nokkelin selityksin, se pysyy aina ja iankaikkisesti, koska siinä on Jumalan voima. Siis lepo. Voimme näissä tilanteissa yksinkertaisesti kääntyä Jumalan puoleen, siunata pilkkaajat ja todeta mielessämme: Jeesus on Herra nyt, aina ja iankaikkisesti.

Pirkko