Ps. 8 Mark. 14

Ps. 8

Tämä psalmi korostaa Luojan suuruutta. Tämän psalmin sanoin voisi tänään ylistää ja ihmetellä, mikä on ihminen, että Jumala meidät muistaa ja pitää meistä huolen (5-6).

Mark. 14

Tämä on pitkä luku, jossa kuvataan Jeesuksen viimeisiä aikoja ”vapaana” maan päällä. Luvun lopussa Jeesus vangitaan. Valtaa pitävät luulivat varmaan saaneensa omilla menetelmillään Jeesuksen hallintaan. Näin luulen opetuslastenkin kokeneen, vaikka Jeesus oli opettanut heille poismenostaan ja tehtävästään. Arvelen, etteivät opetuslapset kaikkia Jeesuksen sanoja ymmärtäneet kuin vasta Pyhän Hengen vuodatuksen jälkeen. Pääsiäisaterialla (22-24) ns. ehtoollisen asetussanoissaan Jeesuksen merkitys tulee meille ilmi, koska me tiedämme näitä lukiessa, miten Jeesuksen tarina jatkui.

Pyhä Henki, tarvitsemme sinua, että voimme käsittää, miten tänään eletään ja mitä pitäisi ymmärtää. Anna viisautta.

Pirkko