Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan BrunssiKirkko on ensi sunnuntaina 15.1. klo 11 Kristillisellä koululla, Voionmaankatu 18. Jukka Jämsèn opettaa teemasta Sana ja Henki. Lapsille on omaa ohjelmaa kahdessa ikäryhmässä. Brunssi toteutetaan nyyttäreinä, jossa suosimme suolaista syötävää. Kirkko alkaa brunssin jälkeen klo 11.45 ja siihen voi liittyä Zoom-yhteydellä. ID-numero siihen on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki Zoomiin:

https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09 Jukan viime sunnuntain puhe tulee kuultavaksi KohtaamisPaikka Jyväskylä YouTube-kanavalle. Kanavalta löytyy lähes kolmen vuoden ajalta kaikki KohtaamisPaikan eri jumiksissa pidetyt opetukset. 

Valmistelin joulutauolla kotisivujen raamatunlukuohjelmaa roomalaiskirjeestä. Tuossa kirjeessä Paavali kiteyttää monen luvun verran lain ja armon eroa. Näin vuoden alussa saattaa olla hyvä aika kirkastaa tällaisia perustavia asioita. Paavalille oli kuin punainen vaate, että jotkut juutalaisuudesta kristityiksi kääntyneet alkoivat haikailla takaisin erilaisten lain käskyjen noudattamiseen ja sitä kautta kelvata Jumalalle. Kun Paavali kirjoitti kirjeen galatalaisille, niin hän oli heitä kohtaan erityisen tyly. Hän sanoi galatalaisia mielettömiksi. He olivat ajautuneet pois Jeesuksen rististä ja armosta. He aloittivat Hengessä, mutta pyrkivät sen jälkeen päämäärään omin avuin, Gal 3:3.

Korintin seurakunta oli puolestaan sellainen, jossa oli suuria ongelmia. Siellä oli paljon riitoja ja jopa monenlaista hillittömyyttä. Se ei ollut esimerkillinen seurakunta. Kaiken tämän keskellä Paavali opetti heitä kärsivällisesti, ojensi, mutta suhtautui heihin rohkaisevasti. Paavali sanoi, että sanoma Kristuksesta oli juurtunut lujasti heihin, 1 Kor 1:6. Korinttilaiset olivat avoimia armon evankeliumille ja Pyhän Hengen työlle ja sen takia he olivat niin eri asemassa galatalaisiin verrattuna. Jeesuksen armo ja Pyhän Hengen osallisuus kulkevat käsi kädessä. Keskitytään Jeesukseen ja siihen, mitä Hän on tehnyt puolestamme ristillä. Siitä sykkii tuoretta, Pyhän Hengen vaikuttamaa elämää ja hyvää hedelmää meille ja meidän kauttamme eteenpäin.

Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!
Mika