Ps. 11 Room. 1

Ps. 11

Jeesus, siunaa niitä, jotka ovat joutuneet tai joutuvat pelon takia pakenemaan kotimaistaan. Salli heidän löytää Sinusta hengellinen suoja. Tämä psalmin otsikkona on ”Herra on minun turvani”. Kaiken maailman ja oman elämän myllerryksen keskellä on lohduttavaa muistaa (4), että Herra on pyhässä temppelissään, hänen valtaistuimensa on taivaassa. Hänen silmänsä näkevät kaiken ja hänen katseensa tutkii ihmissydämet. Mikä turva ja lohtu. On jotain mikä pysyy ja mihin voi kantaväestöt sekä pakolaiset ympäri maailmaa turvata.

Room. 1

Roomalaiskirjeen alussa olevien jakeiden perusteella apostoli Paavalille Jumalan kutsumustehtävä oli selkeästi jäsentynyt (1-7). Hän esittelee, kuka on Jeesus Kristus, jolta hän on kutsun saanut. Hän itse esittelee itsensä, että hän on Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoliksi ja valittu julistamaan. Paavalin reitti tähän tehtävään oli ollut melkoinen ja koettelemukset tässä tehtävässä käsittämättömän hankalia, silti hän jatkoi työnäkynsä mukaan Kutsujan valtuuttamana. Paavali toteaa roomalaisille, että ”Näitä Jeesuksen Kristuksen kutsumia olette myös te” (6).

Ja me. Siunausta tehtävään tänäänkin.

Pirkko