Ps. 15 Room. 5

Ps. 15

Room. 5

Uskoessamme Jeesukseen Jumala vaikuttaa Pyhän Henkensä kautta meissä monia asioita. Näitä ovat rauha, ilo ja toivo. Sanalla rauha on Raamatun kielissä laaja merkitys. Se merkitsee kaikenlaista hyvää ihmisen elämässä. Rauha liittyy myös suhteeseen Jumalan kanssa, jae 5:1. Tiedän löytäneeni Jeesuksessa sen, mitä sisimpäni kaipaa.

Kuulin joskus, että Ut:n kreikan kielessä sanan rauha taustalla on kuva rispaantuneesta ja katkenneesta köydestä, joka solmitaan uudelleen yhtenäiseksi. Tämä on upea kuva siitä, mitä Pyhä Henki tekee meissä. Vaikka ahdingot kuuluvat elämäämme, niin niidenkin keskellä meillä on vahva tietoisuus siitä, että Jeesus on kanssamme, jae 5:3.

Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen, jae 5:5. Pyhä Henki tekee uskosta Jeesukseen henkilökohtaisen. Uskossa ei ole kyse vain tietämisestä, vaan siihen liittyy myös kokemus Jumalasta. Silloin kun perustamme uskomme Raamatun lupauksiin ja koemme Jeesuksen läheisyyttä, niin uskomme lepää lujalla pohjalla.

Mika