Ps. 17 Room. 7

Ps. 17

Room. 7

Jakeessa kuusi kiteytetään kootusti tätä lukua. Siinä sanotaan, että palvelemme nyt Jumalaa uudella tavalla Hengen avulla, emmekä lain kirjaimen mukaan. Nämä sanat on siis kohdistettu kristityille, joiden tausta oli juutalaisuudessa. 

Lain käskyillä ja kielloilla on tärkeä tehtävänsä siinä, että ne osoittavat meidät syntisiksi. Lailla ei ole kuitenkaan voimaa synnyttää Jumalan mielen mukaista elämää. Sen tekee Pyhä Henki, joka asuu meissä Jeesuksen omissa. Paavali päätyy luvun lopussa toteamaan, että kuka voi pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista, jossa synti asuu. Ratkaisu on Jeesuksessa Kristuksessa ja Pyhässä Hengestä. Kun keskityn Jeesukseen, niin uusi elämä sykkii minussa. 

Laki ei synnytä elämää. Silloin kun Mooses sai lain Siinain vuorella ja kansa teki odottaessaan kultaisen vasikan, niin 3000 ihmistä kuoli. Kun Pyhä Henki vuodatettiin helluntaina, niin 3000 ihmistä kääntyi uskomaan Jeesukseen. Pyhä Henki ja Jeesuksen armo synnyttävät uutta elämää. 

Kun Paavali kirjoitti kirjeen Galatian seurakunnille, niin hän oli sanoissaan kova ja tyly. Korintin seurakunnalle osoitetuissa kirjeissä on lempeä sävy, vaikka niissä käy ilmi, että seurakunnassa oli aivan valtavia ongelmia. Kirjeiden erilaisuus johtunee siitä, että Galatian seurakunnissa oltiin ajauduttu armon ulkopuolella ja niissä yritettiin kelvata Jumalalle lain tekoja noudattamalla. Paavalin tärkeä sanoma kaikissa kirjeissä on siinä, että pelastus tulee armosta, uskosta Jeesukseen. 

Mika