Tiedotusposti

Ensi sunnuntaina ei ole KohtaamisPaikkaa.

Nähdään taas sunnuntaina 16.4. klo 17 Kaupunginkirkossa. Tuolloin Kotimaa-lehden toimittaja tulee tekemään juttua KohtaamisPaikan iltamessusta osana Jyväskylän seurakunnan toiminnasta kertovaa juttua. Lehteen ei oteta kasvokuvia ilman lupaa. 

Voit tulla mukaan myös Zoom-yhteydellä. ID-numero siihen on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki Zoomiin klikkaa tästä.

Viime sunnuntain BrussiKirkossa olimme jo pääsiäisen ajan tunnelmissa. 

Marko opetti New Wine -arvosta ”Risti ja ylösnousemus”.
Risti ja ylösnousemus tulee meille helposti arkipäiväiseksi asiaksi. Olemme marinoituneet tässä kuvakielessä ja tottuneet siihen. Marko peilailee opetuksessaan Jeesuksen ajan kulttuurin ja maailmankuvan eroja nykypäivään ja sitä, miten risti näyttäytyy tässä valossa. Ristiinnaulittu Jeesus, ristiinnaulittu Jumala, oli täysin vastoin tuon ajan maailmankuvaa. Se kuulosti älyttömältä, mutta ristiin kätkeytyikin viisaus, joka oli viisaampi kuin mikään inhimillinen viisaus. Se esimerkiksi nostaa ihmisen arvon pilviin. Olen Jumalan Pojan elämän arvoinen! Risti on siis ihmisarvon perusta ja toisaalta myös tasa-arvon perusta. Olemme kaikki arvokkaita. Tästä seurauksena ovat mm. ihmisoikeudet.

Ylösnousemuksesta taas seuraa oikeastaan kaikki, mitä seurakunnassa teemme. Laulamme koska uskomme, että ylösnoussut Jeesus kuulee. Rukoilemme koska uskomme, että Jeesus voi vaikuttaa meidän elämäämme. Lopulta ylösnousemus on myös iankaikkisen elämän perusta. 

Kuuntele opetus tästä linkistä: https://youtu.be/aisQpoPAFuQ

Olemme viime aikoina opetuksissa käyneet läpi New Winen arvoja. Nämä arvot ovat myös KohtaamisPaikan arvoja. Jos haluat tutustua niihin lisää, käy osoitteessa https://newwine.fi/nwfinland/ ja kuuntele aikaisempia puheita KohtaamisPaikan Youtube-kanavalta klikkaamalla tästä.

Siunattua pääsiäisen aikaa! Ylösnoussut Jeesus kanssasi – joka hetki.
Topi