4 Moos. 34 1. Tess. 3

4 Moos. 34

1. Tess. 3

Paavali oli niin huolissaan tessalonikalaisten uskosta, että lähetti Timoteiksen ottamaan selkoa heidän uskostaan. Hänellä oli pelko, että kiusaaja oli onnistunut horjuttamaan heidän uskonsa. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt. Timoteus toi hyvän uutisen uskosta ja rakkaudesta. Usko ja rakkaus toimivat yhdessä. Uskoamme haastetaan, koetellaan monella tavalla. Rakkauden häviäminen on merkki uskon hiipumisesta, koska usko ja rakkaus kulkevat rinnakkain. Usko saa aikaan rakkauden tekoja, koska se ei salli meidän olla toimettomia.

Uskon saatuamme ymmärrämme saaneemme anteeksi, anteeksianto kuuluu itselle ja toisille. Wilcox sanoo: älä masennu moninaisissa kiusauksissa. Jaa. 1:2. Niiden aaltojen tehtävänä ei ehkä olekaan hukuttaa sinua, vaan nostaa sinut pois itsestäsi Kristus – kalliolle. Älä käännä hetkeksikään katsettasi pois Kristuksesta. Älä katsele syntiä, vaan katso ensin Kristusta. Kaiken koetusten keskellä voimme vain luottaa ja uskoa Kristukseen, joka kesti koetukset ja voitti ne. Hän on lahjoittanut meille uskon ja antaa myös voiman uskomiseen ja voiman kestää koetukset. Kaiken kiusaamisen, ahdingon ja koetuksen pidetään katse Kristuksessa hänen teossaan, hänen ansiossaan, hänen armossaan ja anteeksiantamisessa.

Mika M