5 Moos. 26 Hepr. 9

5. Moos. 26

Hepr. 9

Testamentti astuu voimaan vasta sen tekijän kuoltua (Hepr. 10:17). Sen vuoksi Jeesuksen, joka oli itse Jumala, tuli itse kuolla ja vuodattaa verensä. Jos Jeesus ei olisi kuollut puolestamme, eläisimme edelleen sääntöviidakossa ilman minkäänlaisia välineitä päästä rauhaan itsemme ja Jumalan kanssa.

Minulle tämä raamatunkohta testamentista on tärkeä. On niin vaikea ymmärtää järjellä, miksi Jumalan piti kuolla ja miksi vaaditaan virheetön veriuhri. Testamentti-näkökulma avaa nykyihmisellekin tutun käytännön kautta kuoleman välttämättömyyttä.

Heli


Testamentti Wikisanakirjassa:

  1. (oikeustiede) jälkisäädös, määrämuotoinen oikeustoimi, jolla testaattori viimeisenä tahtonaan määrää jälkeensä jäävästä omaisuudestaan
  2. (kristinusko) toinen Raamatun kahdesta pääosasta: Uusi testamentti tai Vanha testamentti