5 Moos. 33 Jaak. 3

5. Moos. 33

Ennen kuolemaansa Mooses siunaa Israelin heimot. Juudan heimosta sanotaan, että Herra taisteli sen puolesta omin käsin. Juudan heimosta syntyi Jeesus, joka taisteli kaikkien kansojen puolesta. Siunaus päättyy Jumalan ylistykseen, mihin on aina hyvä lopettaa.

Jaak. 3

Hillitse kielesi! Siinäpä aiheellinen kehotus. Harkitsemattomilla, kiivastuksen vallassa lausutuilla sanoilla voi todellakin saada aikaan paljon pahaa. Sanoilla voi siunata ja sanoilla voi kirota. Molemmat voivat vaikuttaa radikaalilla tavalla lähimmäisemme elämään, joko rakentamalla tai tuhoamalla sitä. Juoruilun ja panettelun sijaan voisimme puhua selän takana hyvä toisista ihmisistä. Osallistunko pahan puhumiseen, vai pyrinkö löytämään juoruilun kohteena olevasta henkilöstä jotakin hyvää sanottavaa? Pahan henkivallat todellakin osaavat käyttää hyväkseen meidän kateuttamme, katkeruuttamme ja riidanhaluamme, jos annamme siihen mahdollisuuden. Pahat sanat ovat pohjimmiltaan paholaisen inspiroimia sanoja, joiden tarkoituksena on tappaa ja tuhota. Haluanko todella olla sellaiseen osallisena? Kiitoksen ja kirouksen ei todellakaan pitäisi nousta samasta suusta. Luuk. 6:45: ”…Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu”. Siunaavat sanat tuovat kunniaa Jumalalle sekä rakentavat Jumalan valtakuntaa ja Kristuksen ruumista.

 

Liisa