Joos. 10, Joh. 1

Joos. 10

Joh. 1

Johannes Kastajalla oli opetuslapsia, joista yksi oli Pietarin veli Andreas (jae 40). Andreas kuuli, miten Johannes Kastaja antoi todistuksen Jeesuksesta: ”Katso Jumalan Karitsa”. Andreas lähti seuraamaan Jeesusta ja esitteli myöhemmin Jeesuksen Pietarille. Jeesus antoi heti uuden nimen Simonille. Simonista tuli Keefas eli Pietari. Arvailen, että Pietarille merkitsi tuo nimen muutos jotain hyvin henkilökohtaista. Onhan nimi niin vahva osa ihmisen identiteettiä.

Jään pohtimaan, että jotain Jeesuksesta täytyi huokua, kun noin vain aikuiset, työssään täysin vastuulliset miehet, lähtivät seuraamaan Jeesusta. Jumalan läsnäolo on joskus hyvin vahvasti aistittavissa, jotain sellaista sen on täytynyt olla.

Jumalan läsnäolon tuntua kaipaan. Mikään kulttuurikokemus tai kaunis taideteos tai luonnon maisemakaan ei pysty tyydyttämään uskovan ihmisen sielua niin kuin Jumalan Pyhän Hengen läsnäolon kokemus.

Jumalan läsnäoloa tähän päivään, kokemukseen asti.

Pirkko