1. Sam. 6, Matt. 26

1. Sam. 6

Matt. 26

Luku kertoo Jeesuksen kärsimyksestä. Minua koskettaa siinä se, että Jeesus suostui kärsimään vapaaehtoisesti. Sotilaat pilkkasivat Jeesusta sanomalla, että pelasta itsesi, jos olet juutalaisten kuningas. Jeesus olisi voinut halutessaan kutsua paikalle 12 legioonaa enkeleitä eli 72 000, Matt 26:53. Kolme tuollaista enkeliä pystyi tuhoamaan Sodoman ja Gomorran, joten kyseessä olisi ollut mittaamaton voima. 

Jeesus olisi voinut välttää ristin ja auttaa itseään, mutta Hän ei tehnyt sitä. Jeesus oli uskollinen tehtävälleen. Rukoushetki Getsemanessa oli ratkaiseva. Jeesus päätyi rukoilemaan, että kaiken tuskan ja ahdistuksen keskellä toteutuisi Isän tahto. Se oli melkoinen rukous.

Jeesuksen kärsimystä voi ihmetellä ja lopulta ylistää Jeesusta! Tänäänkin kiitän Jeesusta Hänen uskollisuudestaan ja kärsimyksestään. Kertakaikkinen sovitus on totta Jeesuksen ristin tähden. Jeesuksen risti oli ainutkertainen Jumalan pelastusteko. Sitä ei voi eikä tarvitse yrittää uusia tai korvata jotenkin. 

Mika