Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on Palokan kirkossa ensi sunnuntaina 27.8. klo 17. Alussa siunaamme Hanna Viitasalon KohtaamisPaikan kasvatustyön johtajaksi. Tämän jälkeen lapsille omaa ohjelmaa (tietoa ikäryhmistä viestin lopussa). Jukka Jämsén opettaa. Illan päätteeksi tarjolla iltapalaa.

Iltamessua voi seurata myös Zoomin kautta:
ID-numero on 934 8740 9760 ja salasana 532191. Suora linkki Zoomiin: https://zoom.us/j/93487409760?pwd=NmpXb3BiTFRDZ08yemx0Tkd1SlRvQT09

Opetuslapseudelle ei ole ikärajaa

Kun Jeesus antoi lähetyskäskyn Hän sanoi:

“Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:18-20)

Emme aina muista, että Jeesus ei käskyssään laita ikärajaa opetuslapselle eikä myöskään sille, kuka menee, tekee ja opettaa. Vanhempina kristittyinä saamme olla ensiksi ohjaamassa lapsia Jeesuksen seuraamiseen ja opetuslapseuteen. Toiseksi varustamme lapsia niihin kutsumuksiin ja tehtäviin, joihin Jumala heitä kutsuu.

Jeesuksen sana lupaa, että Hän on meidän kanssamme kaikkina päivinä. Tässä rajallisessa ajassa lapsilla ja nuorilla näitä “päiviä” on paljon enemmän jäljellä. He ovat siis se sukupolvi, joka on seurakunnan tulevaisuus. Siitä syystä lapset ja nuoret ovat KohtaamisPaikan kunniajäseniä!

Tulevia juttuja lapsille ja perheille

Brunssikirkoissa, Palokan messussa sekä Kipinässä lapsille on ikätasoista opetusta. Opetusta ja toimintaa on kolmessa ikäryhmässä (ohjeelliset ikäsuositukset):
Koppis 3-6v
KooPee 7-11v
BrunssiKirkoissa ja Kipinässä K12 12v ->
Leikkipaikka on tarkoitettu alle 3-vuotiaille oman aikuisen valvonnassa.

K12 on uusi ikäryhmä. Tällä kaudella K12 kokoontuu lähtökohtaisesti BrunssiKirkoissa ja Kipinässä.
Suunnittelu alkaa ensimmäisessä BrunssiKirkossa 3.9. yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Tuolloin tarjolla on herkkujälkkäriä, tutustumista ja ideointia rukoillen.

Tulossa Vanhempien KohtaamisRyhmä
Lapsiperheen arjen realiteetit tuovat usein mukanaan sen, että omaa aikaa on vaikea saada ja siksi myös jumalasuhdetta voi olla haastavaa vaalia. Vanhempien KohtaamisRyhmä on avoin, noin kaksi kertaa kuukaudessa kokoontuva ryhmä vanhemmille. Ryhmässä keskitytään yhdessä rukoiluun, ylistykseen ja Raamatun sanaan. Lapsille on samanaikaisesti tarjolla oma hetki läheisessä tilassa turvallisten aikuisten kanssa. Tämän jälkeen tarjolla on iltapalaa.
Palokan messun yhteydessä 27.8. tiedustellaan perheiltä toiveita Vanhempien KohtaamisRyhmän ajankohdan osalta. Lisätietoja siis myöhemmin.

Iltapäivä Jumalan äänen kuulemisesta

Su 10.9. klo 14-16.30

”Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.” (Joh. 10:27)

Miten ja missä voin kuulla Jumalan äänen? Mitä jos mitään ei kuulu? Voiko kuulemista oppia? Voisinko minä olla Jumalan rohkaisun välikappalleena toisille? Tervetuloa yhteiselle löytöretkelle näiden kysymysten ääreen.

Paikka: Valtiontalon 2.krs. kabinetti, Kilpisenkatu 8. Oven yläpuolella lukee ”Jyväskylän seurakunta” ja ”Forenom”. Paina Jyväskylän seurakunnan ovisummeria, niin sinulle avataan ovi.

Iltapäivän järjestää KohtaamisPaikka. Tämän jälkeen messu Kaupunginkirkossa klo 17.

Kasvatustyön terveisin ja siunauksin,
Hanna