1. Sam. 20, Apt. 12

1. Sam. 20

Saul on kateudessaan suuttunut Daavidiin niin pahasti, että haluaa tapaa tämän. Saulin poika Joonatan on taas Daavidin sydänystävä. Saulin murha-aikeista huolimatta, Daavid tahtoo olla uskollinen Saulille, koska hän on kuningas. Aikamoinen soppa!

Joonatan vannoo Daavidille ystävyyttä, uskollisuutta ja suojelua. Joonatan tekee liiton Daavidin suvun kanssa. Liitto on meidän aikanamme vieras käsite muussa kuin avioliiton yhteydessä. Avioliitossa luvataan osoittaa puolisolle uskollisuutta ja rakkautta myötä- ja vastoinkäymisissä kunnes kuolema erottaa. Tämä oli aikalailla liiton sisältö ja ajatus myös Daavidin ja Joonatanin välisessä liitossa, vaikka heidän rakkautensa olikin ystävien välistä rakkautta. Raamatussa liittoihin liittyy aika moni juttu.

Kuten hyvin tiedämme, ihmisten väliset liitot eivät aina pidä. Onneksi meillä on uusi liitto, jonka Jumala on solminut meidän kanssamme. Sen takeena on Jeesuksen ristiinnaulittu ruumis, ristillä vuotanut veri ja ylösnousemus. Tässä liitossa saamme synnit anteeksi ja pääsemme Jumalan yhteyteen. Tämä liitto on varma, koska sen takaajana on itse Jumala. Tätä liittoa julistaa myös ehtoollinen, uuden liiton ateria, jota saamme nauttia mm. KohtaamisPaikan messuissa.

Apt. 12

Onko sinulle tuttua rukoilla asioita uskomatta tai odottamatta, että mitään oikeasti tapahtuu? No, ei se odotus niin korkealla näyttänyt aina alkuseurakunnan aikanakaan olevan. Pietari joutui vankilaan. Seurakunta rukoili lakkaamatta hänen puolestaan. Pietari vapautui vankilasta ihmeellisesti. Sitten hän meni kolkuttamaan talon ovelle, jossa seurakunta oli koolla. Palvelustyttö kuuli Pietarin äänen, mutta muut eivät uskoneet häntä. He uskoivat ennemmin, että ovella on enkeli. Onneksi lopulta Pietari päästettiin sisään.

Hienoa, että ilman suurta odotustakin rukousvastaus tuli. Ehkä tästä voimme oppia, että rukous kannattaa, vaikka välillä usko sen voimaan horjuisikin.

Topi