1. Sam. 29, Apt. 21

1. Sam. 29

Daavidin turvautui suuren hädän keskellä Jumalaan. Kun meitä kohtaa hätä, voimme turvata Jumalaan. Hän on aina lähellämme, hän on isämme, läsnäoleva Isä, jolle voimme tuoda kaiken sekä ilon että surun ja suuren hädän. Häneen voimme turvata myös silloin, kun olemme yksin vaikeuksiemme keskellä. Muista tänäönkin, että hän on läsnäoleva isä. Aina vaikeudet ei poistu elämästämme, mutta hän kuulee hätämme.

Apt. 21

Minä olen valmis, oli Paavalin vastaus, kun hänen ystävänsä varoittivat tulevasta vaarasta. He vetosivat Paavaliin, että hän ei menisi Jerusalemiin, jossa häntä odottaisi vankeus. Henki oli jo etukäteen varoittanut häntä vankeudesta. Paavali oli valmis Herran Jeesuksen nimen tähden menemään vankeuteen ja kuolemaankin. Häntä repi ajatus siitä, varmasti häntä repi myös lähimmäisten hätä. Tässä köytiin kamppailu, jonka jälkeen todettiin: toteutukoon Herran tahto. Mikä on sinun tai minun kamppailuni tänään? Suomessa uskon tähden ei joudu vankilaan eikä kuolla sen takia. Meillä on kuitenkin kamppailu monessa asiassa, kamppailu siitä, että olisimme valmiita tekemään tai sanomaan asioita Jeesuksen nimen tähden. Ainakin minä olen sellaista kamppailua joutunut tekemään ja joudun edelleen. Rukoilen tänäänkin, että olisin valmis tekemään asioita ja sanomaan asioita Jeesuksen nimen tähden. Tapahtukoon Isän, Jumala ja Herramme Jeesuksen Kristuksen tahto tänäänkin. Aamen.

Mika M