1. Sam. 31, Apt. 23

1. Sam. 31

Kansa oli pyytänyt itselleen kuningasta, joka kulkisi heidän edellään, hallitsisi heitä ja johtaisi sotia. Siihen Jumala vastasi, että he ovat hylänneet hänet, kun eivät enää pidä Jumalaa kuninkaana. 1 Sam 8‬:‭7‬

Nyt kuningas, jonka israelilaiset olivat pyytäneet, oli kuollut. Kaikkien taistelutahto hävisi välittömästi tiedon tultua ilmi‭. Tässä on hyvä muistutus itselleni siitä, että Jumala haluaa olla kuninkaani. Hän haluaa kulkea edelläni ja johdattaa minua. Johdattakoon Herra tänäänkin minua ja sinua. Hän on kuninkaani ja hallitsijani. Hänen hallinnassaan jaksan ja kestän taistelujen keskelllä elämässä. Hänelle, kuninkaalleni haluan tänään antaa kunnian. Jeesus Kristus sinä olet Herrani ja kuninkaani.

 

Apt. 23

Jeesuksen seuraaminen ei ole aina helppoa. Paavalin piti mennä Roomaan asti todistamaan Jeesuksesta. Sitä ennen piti ensin virua vankilassa muutama vuosi ja joutua haaksirikkoon, välillä todistaa ihmisille Maltalla ja sitten elää lopulta roomassa melko vapaasti omassa vuokra-asunnossa keisarin eteen pääsyä. Roomassa vankilasta lähetetystä kirjeestä voi lukea kuinka Paavali todistaa vankeuden koitumeen keisarin huoneväelle todistukseksi ja osalle kääntymyksen Kristityksi. Ilman vankeutta Paavali ei ehkä olisi kirjoittanut kirjeitä, joista tänään saamme rohkaisua. Paavalille Jeesus sanoi: Seuraavana yönä Herra seisoi Paavalin edessä ja sanoi: »Pysy rohkeana. Sinä olet todistanut minusta täällä Jerusalemissa, ja samalla tavoin sinun on todistettava myös Roomassa.»” Apt.23:11. Tämä oli Paavalin tie Jeesuksen seuraajana. Tänään voin katsoa Kristukseen ja pyrkiä seuraaman häntä sillä tiellä, jonka hän on minulle antanut. Herra anna minulle Henkesi voimaa ja viisautta seurata sinun antamaa tietä.

Mika M