2. Sam. 4, Apt. 27

2. Sam. 4

Apt. 27

Paavalilla alkaa vaivalloinen matka kohti Roomaa. On vastatuulta ja myrskyä. Aurinkoa ja tähtiä ei näy moneen päivään. Lopulta kaikki toivo selvitä hengissä on menetetty. Silloin astuu esille Paavali, joka kertoo enkelin ilmoituksen ja siten rohkaisee kaikkia. Lopulta kaikki pääsevät turvaan, vaikka siinäkin on omat mutkansa matkassa.

Jokaisen elämässä on jossakin vaiheessa vastatuulta ja myrskyä. Toivokin saattaa kadota elämän myrskyissä. Mikä silloin auttaa? Mistä voi saada rohkaisua?

Paavali kirjoittaa laajasti oman elämänsä taisteluista 2. Korinttilaiskirjeessä. Esimerkiksi luvuissa 4-6 (4:7-6:13) nämä taistelut tulevat hyvin esille. Teksti on varsin pitkä. Itselleni tästä kuitenkin jää päällimmäiseksi mieleen se, missä katseeni on: onko se oman elämän myrskyissä tai vaikeuksissa vai taivaassa (2. Kor. 4:18).

Jeesuksen omina meillä on mahdollisuus kääntyä hänen puoleensa ja huutaa apua. Oikeastaan paremminkin meillä yhdessä on mahdollisuus kääntyä Jeesuksen puoleen ja huutaa apua. Ei kannata jäädä yksin vaan tulla sinne, missä yhdessä rukoillaan. Toivottavasti sinulla on sellainen paikka.

Pekka