2. Kun. 3, 1. Kor. 12

2. Kun. 3

1. Kor. 12

2 Kun 3

Elisan antama ohje Josafatille ja Joramille oli erikoinen heidän kärsiessään janosta. Kuninkaat olivat lähteneet sotimaan huonosti valmistautuneina eivätkä kysyneet neuvoa Jumalalta. Elisan ohjeen mukaan sotajoukon piti kaivaa kuoppia kuivuneeseen puronuomaan. Sateesta ei ollut tietoakaan, mutta onneksi kuninkaat tottelivat Elisaa. Vettä tuli paljon ja sitä jäi kaivettuihin vesikuoppiin niin eläimiä kuin ihmisiä varten. Ilman kuoppia vesi olisi virrannut ohi, eikä sotajoukolle olisi jäänyt mitään.

Kuulin joskus selityksen, jossa kuoppien kaivamista verrattiin rukoukseen. Rukous valmistaa ihmisiä niin, että Jumalan suunnitelmat ja apu voidaan ottaa vastaan. Nyt on siis aika rukoilla niiden ihmisten ja asioiden puolesta, jotka Jumala meidän sydämellemme on laittanut. 

1 Kor 12

Tänään siirrytään armolahjoihin. Tämän luvun alussa käytetään viittä erilaista ilmaisua kuvaamaan armolahjoja ja niiden merkitystä. 

Jae neljä ilmaisee, että armolahjoja on monenlaisia, en voi ansaita niitä. Kyse on Jumalan lahjoista, armosta. Voin kuitenkin pyytää lahjoja, tavoitella niitä. 1 Kor 14:1. mukaan niitä tulee tavoitella innokkaasti!

Jakeessa viisi puhutaan palvelutehtävistä. Armolahjat eivät ole itseisarvo, vaan ne tähtäävät johonkin. Voimme olla mukana Jumalan suunnitelmissa. Armolahjat ovat Pyhän Hengen antamaa varustusta niitä tehtäviä varten, jotka saamme häneltä.

Jae kuusi puolestaan puhuu Jumalan voiman vaikutuksista. Joihinkin lahjoihin liittyy erityinen Jumalan voiman kokeminen. Parantaminen on tästä yksi esimerkki.

Jakeessa seitsemän sanotaan, että Henki ilmenee itse kussakin erityisellä tavalla yhteiseksi hyödyksi. Mahtava ajatus, että itse kussakin erityisellä tavalla. Olemme persoonia ja jokaisella on oma kutsunsa, jolla rakentaa seurakuntaa. 

Rukoillaan, että saisimme rakentua runsaasti armolahjojen kautta.

Mika