2. Kun. 20, 2. Kor. 13

2. Kun. 20

2. Kor. 13

Paavali viittaa (2. Kor. 13:1) Jeesukseen (Matt. 18:6), joka puolestaan viittasi Mooseksen sanoihin (5. Moos. 19:15): ”Jokainen asia on vahvistettava kahden tai kolmen todistajan sanalla.” Tämä on tärkeä periaate hengellisesti ja ihan arkisen elämänkin kannalta, koska ihmisen luontoon näyttää kuuluvan se, että kovin helposti uskomme ns. ensimmäisen version asioista. Käsityksemme asiasta saattaa kuitenkin todennäköisesti muuttua, kun kuulemme toisen ja jopa kolmannenkin version. Asiat eivät monesti ole niin yksinkertaisia kuin ne aluksi näyttävät olevan, minkä vuoksi ei pitäisi kiirehtiä tekemään johtopäätöksiä yksittäisten lausuntojen perusteella.

Hengellisessä mielessä on tärkeää muistaa, että Jumala puhuu yleensä samasta asiasta useamman kerran. Jos siis joku profetoi sinulle, että sinun pitäisi esimerkiksi lähteä lähetystyöhön johonkin suuntaan, niin sen perusteella ei kannata lähteä ostamaan lentolippuja, mikäli asia tulee sinulle ensimmäistä kertaa vastaan. Jumala kyllä on puhunut asiasta aikaisemmin tai puhuu myöhemmin, jos ajatus on Hänestä. Kannattaa siis säilyttää harkinta ja maltti ja odottaa, että Jumala vahvistaa sanansa. Näin asian itse ymmärrän.

Pekka