1. Aik. 5, Ef. 4

1 Aik. 5

Ef. 4

Ef. 4 (UT2020)

Tänään vanhan testamentin luvussa muutosta edellisiin päiviin verrattuna. Huomaatko että mitä? Vilkaise 🙂

Tämän päivän uuden testamentin kohta on hyvin mustavalkoinen. On entinen minä ja uusi minä. Samalla se asettaa hyvin korkean riman sille millaista on olla kristitty. 

Kun ihminen tulee uskoon, niin toisinaan kokemus uuden ja vanhan minä välisestä erosta voi olla dramaattisen suuri. Tuolloin on helppo hyväksyä tämän päivän uuden testamentin kohta. En haluaisi lannistaa, mutta kokemukseni omasta ja muiden (jotka tunnen hyvin) kristittyjen elämästä kertoo että todellisuus (harvoin) on näin mustavalkoinen.

Vanha minä: tottumukset, kokemukset, traumat yms. seuraavat sinnikkäinä perässämme, halusimme sitä tai emme. Siihen lohdutuksena: Jumala on kanssasi jo ennen syntymääsi. Elämässäsi, persoonassasi, historiassasi voi olla asioita joilla on merkitystä ja tarkoitusta myös nyt ja tulevaisuudessa, kristittynä ihmisenä. 

Paavali on kyllä oikeassa siinä että on paljon mistä voi ja on syytä luopua. Aina uudelleen ja uudelleen. Eräs lauluntekijä ihmettelee laulussaan “Kuoliko Jeesus todella minun puolestani?” Kyllä, sinun ja minun ja monen muunkin. Siihen armoon voimme luottaa myös silloinkin kun olemme olleet pitkään kristittyinä ja huomaamme vanhojen huonojen tapojen, käytöksen yms. tulleen takaisin.  

— Tomppa