1. Aik. 26, Luuk. 19

1 Aik. 26

Luuk. 19

Vaikka Sakkeuksella oli asiat aika hyvin publikaanien esimiehenä ja hyvin rikkaana, hän oli jostain syystä kiinnostunut Jeesuksesta. Ehkä se johtui siitä, että Sakkeuksella oli huono ja syntisen miehen maine ihan omasta syystään ammatinharjoittajana. Hän halusi nähdä ylhäältä puusta, mikä mies Jeesus oli, mutta Jeesus halusikin tavata hänet henkilökohtaisesti. Sakkeus otti iloiten Jeesuksen vieraakseen kotiinsa, kun Jeesus oli kutsunut itsensä kylään. Ilo jatkui sekä maan päällä Sakkeuksen kotona, että taivaassa, sillä “juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan” (10). Tämä kohtaaminen johti Sakkeuksen pelastumiseen ja parannuksen tekoon myös talousasioissa. Jeesuksen seura saa ihmeitä aikaan!

Rahasta puhutaan myös lisää. Palvelijoille uskotuista rahoista tuli mieleen se, että me Jeesuksen seuraajat olemme saaneet aika paljon mahdollisuuksia ja lahjoja käytettäväksemme evankeliumin eteenpäin viemiseen. Harmittaa sen  palvelijan puolesta, joka oli kätkenyt rahan eikä saanut palkkiota kuten ne, jotka olivat olleet vähässä uskollisia. Vaikuttaa siltä, että hän ei ollut löytänyt Jumalan armoa, anteeksiantoa eikä rakkautta, vaan hänelle jumala oli vaativa ja pelottava. Tämä vääränlainen kuva Jumalasta lamaannutti hänet toimettomaksi. Eikö siellä Korinttilaiskirjeessä sanota, että iloista antajaa Jumala rakastaa. Tätä muokaten voisikin myös sanoa, että iloista Jumalaa antaja rakastaa;)

Juha