2. Aik. 15, 1. Tess. 5

2 Aik. 15

1 Tess. 5

Kerroin eilen että tämä viikko on minulle juhlaviikko. Sen kunniaksi jatkan myös tänään pohtien: Mitä tämän päivän raamatunkohdista kertoisin nuoremmalle itselleni? Sille joka ei lukenut raamattua tai käynyt kirkossa…

Eilisistä raamatunkohdista nostin esiin toivon. Tänään tekstistä nousi esiin kristittyihin kuuluminen (jotenkin englanninkielinen termi belong on minusta kuvaavampi). Me kristityt kuulumme joukkoon, jotka ovat “valon ja päivän lapsia”. Tätä tarkentaa mm. nämä päivän raamatun kohdat: “…ette elä pimeydessä…” sekä “…Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan…”

Uutta vuotta aloittaessa voi kokea yksinäisyyttä. Sitä ettei kuulu joukkoon (ts. yhteisöön). Tai että on ulkopuolinen. Tai että minua ei hyväksytä joukkoon (ts. yhteisöön). Asiaa ei helpota että meneillään pimein vuodenaika. 

Uuden vuoden alkaessa on hyvä muistaa että Jumala kutsuu meitä jokaista joukkoon (ts. yhteisöön) nimeltä kristityt: “…Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa…”
Tässä joukossa (ts. yhteisössä) ei tarvitse olla yksin: “…Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan…”
Siinä iloinen uutinen meille kaikille näin uuden vuoden alkuun rohkaisuksi.

— Tomppa