2. Aik. 16, 2. Tess. 1

2 Aik. 16

2 Tess. 1

Kerroin maanantaina että tämä viikko on minulle juhlaviikko. Sen kunniaksi jatkan myös tänään pohtien: Mitä tämän päivän raamatunkohdista kertoisin nuoremmalle itselleni? Sille joka ei lukenut raamattua tai käynyt kirkossa…

Eilisistä raamatunkohdista nostin esiin kristittyihin kuulumisen (jotenkin englanninkielinen termi belong on minusta kuvaavampi). Tämän päivän teksteistä nousi esiin miten Jumala vaikuttaa niihin jotka kuuluvat kristittyjen joukkoon (ts. yhteisöön): “..Herran valvova katse kiertää koko maata, jotta hän voisi vahvistaa niitä, jotka vilpittömin sydämin palvelevat häntä…” sekä “…voimallaan vahvistaisi teidän haluanne hyvään ja saattaisi päätökseen ne teot, jotka todistavat uskostanne…”

Uuden vuoden alussa voi kokea heikkoutta. Että minä en riitä. Eri puolilta tulee vaatimuksia joihin ei kykene vastaamaan jne.

Kuten edellä lainausmerkeissä esiin nostetut raamatun kohdat kertovat, kristittyjen yhteisöön kuulumiseen liittyy se, että Jumala vahvistaa meitä.
Siinä iloinen uutinen meille kaikille näin uuden vuoden alkuun rohkaisuksi.

— Tomppa